Program akcí

Program akcí

PŘELOŽENO | Festival Cyklocestování

18
únor
PŘELOŽENO | Festival Cyklocestování

PŘELOŽENO | Festival Cyklocestování

*festival Cyklocestování se překládá na nový termín – 1.-3. 4. 2022


Tradiční a originální cestovatelský festival Cyklocestování ve Frýdku-Místku se uskuteční již po patnácté na plátně a v prostorách Nové scény Vlast. Prostřednictvím besed, promítání, filmů a workshopů se můžete vydat s cestovateli na kolech do různých koutů světa.

Hlavním programem bude projekce extrémní bikerky Peggy Marvanové o jejích dálkových závodech bez podpory napříč divočinou. Za tahák festivalu lze určitě považovat dobrodružné vyprávění frýdecko-místeckého rodáka Pavla Sabely o jeho solo-přechodu Ameriky. Pro milovníky Afriky je tu pak beseda Martina Stillera o Rwandě, kam se vydal na těžko na kolech s trojící frýdecko-místeckých kamarádů.

O zážitky nebude nouze ani v besedě beskydského cyklocestovatele Radka Zlého, který povypráví o náročném cykloputování po jihu Afriky. Chybět ani letos nemohou Vackovi, kteří nás protáhnou v sedlech kol skrz Filipíny a motivovat vás rozhodně bude také inspirační povídání Marka Balického alias Záchranáře na cestách. A to samozřejmě není vše! Už teď se tedy máte na co těšit.

Festival pořádá spolek Cyklocestovatelé za významné podpory Moravskoslezského kraje a příspěvkové organizace Národní dům Frýdek-Místek, která je spolupořadatelem akce.


Program festivalu:

PÁTEK  18. 2. 2022

Blok A:

18:00 – 18:45  Martin Stiller – „KoronaOMÁN a KoronaMALLORCA po svých“

19:00 – 21:00  Pavel Sabela – „Continental Divide Trail - 5000 km pěšky napříč USA“


SOBOTA 19. 2. 2022

NEDĚLE 20. 2. 2022


Vstupné:
Permanentka (pá+ne) 390 Kč / 350 Kč (sleva senioři, ZTP a studenti do 26 let)
Blok A: 100 Kč předprodej / 150 Kč na místě


Speciální host: Pavel Sabela
Obyvatel Frýdku-Místku, který překonal nejdelší turistickou trasu – Continental Divide Trail (CDT) čítající pět tisíc kilometrů dlouhý výšlap. V rámci cestovatelské přednášky vylíčí dobrodruh své dojmy z náročné cesty a také to, co následovalo po návratu domů.

sabela cestovatel v horch


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-03-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-03-titulka

Stáhnout

Kino Vlast

od 2810

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.