Program akcí

Program akcí

Jazz ve městě — všechny barvy jazzu

27
červenec
Jazz ve městě — všechny barvy jazzu

Jazz ve městě — všechny barvy jazzu

ČTVRTEK / PÁTEK / SOBOTA

Ondřej Štveráček Quartet

Kvartet předního saxofonisty, který se vyznačuje energií, bravurní technikou a nápaditou improvizací. Hudba tohoto tělesa, ve kterém působí špičkoví muzikanti, by se dala označit jako jakýsi post Coltrane-bop.

Ondřej Štveráček, Stanislav Mácha,Tomáš Baroš, Marek Urbánek

ondrej stveracek quartet

TRIPlay!

Zvučná jména hráčů patřících mezi nejtalentovanější české muzikanty současné mladé generace, se spojila v novém progresívním projektu. Zvuk tohoto uskupení je vnímán jako originální nadžánrová fúze, jejíž repertoár je tvořen převážně autorskými skladbami všech členů. Po studijích na prestižních uměleckých univerzitách (K. Tomeček - HAMU, Royal Conservatory of Brussels, J. Uvira - Akademia Muzyczna Katowice, Codarts Rotterdam, M.Urbánek - HAMU) se členové tohoto tria etablovali nejen jako vyhledávaní sidemeni poboku významných českých i zahraničních hráčů, ale všichni jsou zároveň leadery svých vlastních uskupení.

Jan Uvira, Kryštof Tomeček, Marek Urbánek

Marta Kloučková Quartet feat. David Dorůžka

“…Její zpěv má pozoruhodnou barevnost a dynamickou tvárnost, s níž každou píseň rozeznívá jako jedinečnou výpověď o stavu duše.“ - Milan Bátor, ČRo Vltava

Marta Kloučková je multižánrová zpěvačka, textařka a skladatelka, která je díky svému autorskému debutu „Loving Season“ (Hevhetia, 2018) na české jazzové scéně jen těžko přehlédnutelná. Jádro její kapely tvoří etablovaní hudebníci: pianista Vít Křišťan, kontrabasista Jan Fečo a bubeník Marek Urbánek. Jako hosty si navíc Marta ráda zve na pódia i známého kytaristu Davida Dorůžku či populární soubor Clarinet Factory, kteří jí album pomáhali natočit.

Loving Season obsahuje dvanáct autorských písní o lásce, jejichž předlohou jsou kromě Martiných textů i zhudebněné básně Sary Teasdale. Album Vás okouzlí hloubkou a intenzitou poselství, lyrickými jazzovými aranžmá a podmanivým hlasem mladé zpěvačky. Mimo svůj autorský projekt je Marta členkou vokálního sextetu Skety a spolupracuje s tělesy a hudebníky napříč žánry - Concept Art Orchestra, Barbora Poláková a další.

Dostala se do finále mezinárodní soutěže jazzových zpěváků Voicingers 2017 a semifinále mezinárodní soutěže Riga Jazz Stage 2018.

Marta Kloučková, Vít Křišťan, Jan Fečo, Marek Urbánek, David Dorůžka


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-03-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-03-titulka

Stáhnout

Kino Vlast

od 2810

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.