Program akcí

Program akcí

Lubomír Brabec a Kristýna Kůtková | Koncert s Kristýnyou | př. sk. Kruh přátel hudby

02
březen
Lubomír Brabec a Kristýna Kůtková | Koncert s Kristýnyou | př. sk. Kruh přátel hudby

Lubomír Brabec a Kristýna Kůtková | Koncert s Kristýnyou | př. sk. Kruh přátel hudby

Čt | 19.00

POZOR ZMĚNA
Místo Karolíny Cingrošové Žmolíkové, která měla původně vystoupit s Lubomírem Brabcem, zazpívá Kristýna Kůstková.

Sopranistka Kristýna Kůstková je studentkou Akademie múzických umění v Praze a zároveň absolventkou magisterského programu na Mannes School of Music v New Yorku. Za šíření české kultury v USA v roce 2020 získala ocenění Gold Crystal Heart Award. Je také držitelkou ocenění Bauše Ruys pro nelepšího studenta AMU za rok 2022. Už v sedmi letech byla členkou Dětské opery Praha. Nyní koncertuje nejen po České republice, ale i v Itálii či Německu. Je laureátkou mnoha soutěží.


Lubomír Brabec patří k legendám koncertního kytarového umění a kritika jej řadí ke špičce českého interpretačního umění. Svou hrou ovlivnil hudebníky nejrůznějších oborů. V roce 2023 oslaví své 70 narozeniny! Jako hosta svého kytarového recitálu přizval mladou pěvkyni sopranistku Karolínu Cingrošovou Žmolíkovou, která patří k našim největším pěveckým nadějím. Kromě slavných virtuózních kytarových skladeb romantika Fernanda Sora, brazilce Heitora Villa-Lobose či španělského impresionisty Joaquina Turiny, na koncertu zazní písně a árie pro soprán a kytaru G. F. Handla, Enriqua Granadose. Nebude chybět  Dvořákova Humoreska ani píseň z Cikánských melodií.

Účinkují:

Kristýna Kůstková – soprán

Lubomír Brabec – kytara


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-03-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-03-titulka

Stáhnout

Kino Vlast

od 2810

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.