Program akcí

Program akcí

Lubomír Brabec | př. sk. Komorní koncerty

19
listopad
Lubomír Brabec | př. sk. Komorní koncerty

Lubomír Brabec | př. sk. Komorní koncerty

Út | 19.00

Lubomír Brabec

Kytarista Lubomír Brabec patří bezesporu k nejvýznamnějším interpretům české současnosti. Pochází z Plzně a již od raného dětství se věnuje hudbě. Začínal na housle a ke kytaře se dostal až ve svých třinácti letech. Významným mezníkem v jeho uměleckých začátcích byl úspěch, kterého dosáhl v roce 1974 na Mezinárodní kytarové soutěži v Paříži. V roce 1980 získal stipendium britské vlády a pokračoval ve studiích na londýnské Royal Academy of Music a ve světově proslulém Early Music Centre.

Lubomíru Brabcovi je vlastní stylově pestrý repertoárový rejstřík. Je oblíbeným a častým hostem různých televizních pořadů a rozhlasových studií. Spolupracuje s nejrenomovanějšími orchestry, pěvci i sólisty z celého světa. Významná je také jeho činnost na poli komorní hudby, kde pro posluchače objevuje neobvyklé nástrojové a zvukové kombinace. Svými strhujícími výkony a přirozenou virtuozitou si získává obdiv koncertní veřejnosti. Pozornost medií pak často upoutávají jeho nekonvenční cestovatelské a sportovní aktivity. Jako první hudebník na světě uskutečnil v roce 1997 koncert na šestém světadílu na Antarktidě.

Účinkují: Lubomír Brabec – kytara, Kristina Fialová - viola, Daniel Wiesner - klavír


Vstupné 150 / 100 Kč senioři, studenti a ZTP / př. sk. Komorní koncerty

V prodeji od čtvrtku 19. 9.


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-04-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-04-brozura

Stáhnout

Kino Vlast

od 11.4.

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.