Program akcí

Program akcí

Spirituál kvintet

23
listopad
Spirituál kvintet

Spirituál kvintet

Pá | 19.00

Jedna z nejslavnějších a nejstarších českých folkových kapel zavítá do Frýdku-Místku. Vychutnejte si koncert Spirituál kvintetu v jedinečných prostorách kostela sv. Jana a Pavla v Místku. 


Předplatitelé skupiny Chrámové koncerty mají možnost zakoupit vstupenku na tento koncert za zvýhodněnou cenu 100 Kč. Vstupenka jim bude za tuto cenu vydána na pobočkách Turistického informačního centra Frýdek-Místek po předpložení abonentní kartičky (tedy od 30. 9. 2018, kdy se koná první koncert skupiny, resp. od pondělí 1. 10.). 

 SpiritualKvintet1

Spirituál kvintet, vokálně instrumentální skupina, stylově a repertoárově se pohybující v široce vymezené oblasti folku, je po celou dobu existence spjatá s osobností svého zakladatele Jiřího Tichoty.

Vznikla roku 1960 v podobě mužského vokálního kvarteta, které  tvořili někdejší členové Vysokoškolského uměleckého souboru Jiří Tichota, Ivo Mach, Miroslav Keller a Miloslav Kastelovič, motivem byl zájem o afroamerický hudební folklór (především spirituály a gospely) a snaha o jeho interpretaci.V roce 2015 oslavila skupina neuvěřitelné 55. výročí. Repertoár Spirituál kvintetu je nebývale široký - od moravských lidových písní, renesančních, pražských, irských a skotských balad až ke gospelům a spirituálům. 

Předplatitelé skupiny Chrámové koncerty mají na tento koncert možnost zakoupit vstupné za sníženou cenu 100 Kč. 


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-03-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-03-titulka

Stáhnout

Kino Vlast

rss vlast 143

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.