Aktuality

Novinky z kulturního dění

Dnes je Mezinárodní den tance, zatančete si

Dnes je Mezinárodní den tance, zatančete si

Čt 29.duben 2021

Mezinárodní den tance je oficiálně uznávaný svátek, který je po celém světě každoročně oslavován 29. dubna na památku narození velkého tanečního reformátora Jeana-Georgese Noverrea (1727). V České republice pořádá oslavy tance od roku 2014 organizace Art 4 People a nejinak tomu bude i letos, i když bez možnosti setkávání. Ačkoliv ani online prostor nebrání tomu, zpříjemnit si den a zatančit si.

V průběhu dnešního dne můžete sledovat taneční vystoupení a workshopy, baletní trénink pod vedením baletních mistrů, vystoupení tanečních souborů předních českých tanečních institucí, další profesionální tělesa, poloprofesionální soubory, amatérské skupiny a taneční after párty. Program je průřezem napříč všemi tanečními žánry (společenské tance, balet, salsa, pole dance, akrobatický rock and roll, street dance a další).

V rámci worskshopů  se uskuteční např. online soutěž v sólo salse, která bude po registraci otevřena všem zájemcům, od úplných začátečníků až po zkušené tanečníky. Těšit se můžete na Gala baletních souborů z celé republiky mimo jiné např. na ukázky z dosud nezveřejněného baletu MAUGLÍ, který režírovala umělecká vedoucí souboru Marika Mikanová, a další ukázky z repertoáru libereckého Divadla F. X. Šaldy. Vybírat ale můžete i z dalších tanečních vystoupení či workshopů.

Chybět ani krátké společné tančení neboli taneční flashmob, který opět roztančí celou republiku, a to od 18.30 hodin. Ten letošní je ve spolupráci s Nadací Krása pomoci Taťány G. Brzobohaté s cílem o zlepšování života seniorů. Heslem letošních oslav tance je proto „Kdo tančí, nestárne!“  a do tanečního flashmobu, který pro vás natočili Taťána G. Brzobohatá, Ondřej G. Brzobohatý, Vlastimil Harapes a Elis Mraz pod vedením choreografa Marka Zelinky, se navíc může zapojit úplně kdokoliv. 

Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-04-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-04-brozura

Stáhnout

Kino Vlast

od 11.4.

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.