Program akcí

Program akcí

Jiří Vodička a Camerata Janáček | př. sk. Kruh přátel hudby

03
březen
Jiří Vodička a Camerata Janáček | př. sk. Kruh přátel hudby

Jiří Vodička a Camerata Janáček | př. sk. Kruh přátel hudby

Út | 19.00

Jiří Vodička a Camerata Janáček


Spojení sólového houslisty a komorního orchestru ostravské filharmonie Camerata Janáček umožnilo vznik úžasného koncertního zážitku. Komorní orchestr Camerata Janáček vznikl na sklonku roku 1998. Tvoří jej třináct hudebníků, předních hráčů Janáčkovy filharmonie Ostrava.
Charakteristickými rysy hudebního projevu tělesa jsou nejen precizní technická vypracování a tónová kultura, ale především svěží muzikalita. Tyto kvality orchestr pravidelně prokazuje na svých koncertech v České republice i v zahraničí.

Jiří Vodička, koncertní mistr České filharmonie, sólista a komorní hráč, patří k nejvýznamnějším a nejvyhledávanějším českým houslistům. Už v dětství na sebe upozornil vítězstvími v mnoha soutěžích – zejména v Mezinárodní houslové soutěži J. Kociana, Prague Junior Note a Čírenie talentov (Slovensko). V roce 2002 získal první cenu na mezinárodní houslové soutěži Beethovenův Hradec a v témže roce i cenu pro nejlepšího účastníka houslových kurzů Václava Hudečka, se kterým následně absolvoval desítky koncertů po celé České republice.

Účinkují:

Jiří Vodička – housle

Camerata Janáček – komorní orchestr


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-04-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-04-brozura

Stáhnout

Kino Vlast

od 11.4.

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.