Program akcí

Program akcí

Samotáři: Obnovená premiéra po 20 letech

12
červenec
Samotáři: Obnovená premiéra po 20 letech

Samotáři: Obnovená premiéra po 20 letech

Ne | 20.00

Kultovní komedie Davida Ondříčka a Petra Zelenky přichází v obnovené premiéře po 20 letech od svého vzniku do kin v digitálně restaurované verzi.

Sedm mladých lidí ve věku od 23 do 33 let se na konci devadesátých let ve velkém městě pokouší praktikovat cosi, čemu se dříve říkalo milostný vztah. A tak na sebe milostně narážejí a nechávají se unášet napříč dlouhodobějšími či krátkodobějšími vztahy, které je dovedou zpět do samoty. Robert pracuje v cestovní kanceláři a rád rozplétá a splétá osudy lidí. Napomůže rozchodu Hanky a Petra, který se pokouší pochopit život skrze nahrávky „opravdového života“ pouštěné do éteru. Zatímco je Hanka pronásledována Ondřejem, do té doby uznávaným lékařem a otcem rodiny, seznamuje se s Jakubem, jehož pozitivnímu pohledu na svět pomáhá pravidelné užívání marihuany. Na druhé straně to ale způsobuje zhoršování jeho krátkodobé paměti, takže se v jejich vztahu objevují problémy. Zklamaná Hanka hledá pochopení u rodičů, ale doma najde jen dvacet Japonců sledujících „normální rodinku při normální večeři“.

Samotáři, se v době svého vzniku stali originální generační výpovědí, která mimořádně zarezonovala s pocity diváků. Prostřednictví kaleidoskopu absurdních a bizarních situací si kladou Samotáři otázku, zda v dnešním světě je ještě možné trvale milovat a zda dokážeme lásku vzájemně sdílet a naplnit. A právě proto dokáží také dnes oslovovat i publikum, které v době jejich vzniku ještě nebylo na světě.

Samotáře vidělo od premiéry v roce 2000 přes 600 tisíc diváků. Hlášky z filmu se staly kultovními, a předávají se v průběhu let mezi dalšími diváky filmu. Jiří Macháček získal za roli okouzlujícího „huliče“ Jakuba Českého lva.

ČR | komedie | 15+ | česky | 103 min. | 130 Kč


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-03-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-03-titulka

Stáhnout

Kino Vlast

od 2810

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.