Aktuality

Novinky z kulturního dění

Jiří Sibinský: Postřehy z krajiny

Jiří Sibinský: Postřehy z krajiny

Stř 31.březen 2021

Kultura F ≈M připravila online výstavu výtvarníka, umělce, malíře a grafika Jiřího Sibinského, která bude po celý duben ke zhlédnutí v galerii na Facebooku Kultura F≈M. Výstava instalovaná v Národním domě se koná pod záštitou Pobeskydského spolku přátel výtvarného umění ve Frýdku-Místku.  

Jiří Sibinský se narodil 24. března 1947 ve Václavovicích, kterým je celoživotně věrný. Studoval na Střední průmyslové škole stavební, obor výtvarná propagace, Ostrava-Přívoz (1970-1975). Pracoval 16 let jako průmyslový výtvarník v podnikové propagaci železáren Nová Huť v Ostravě, kde získal široký rozhled po výtvarných a designérských technikách. Léta již jako výtvarník pracuje ve svobodném povolání. Od roku 1981 je registrován při ČFVU, od 1988 přijat do SČVU. Člen UVU - Sdružení výtvarných umělců a teoretiků Ostrava od roku 1990.

Jiří Sibinský své příznivce a diváky překvapí každým rokem novou kolekcí svých prací. Současná doba omezila jeho aktivity v oblasti designu a realizací pro architekturu, které známe i z řady prací ve Frýdku-Místku a získal čas pro oblast, která jej po léta stále více  pohlcuje  -  volnou tvorbu malířskou a grafickou. Motivy čerpá z krajiny Beskyd, Valašska a jeho raná tvorba je ovlivněná krajinou jižní Moravy.  Domov, vlast a klíčové hodnoty naší existence zprostředkovává zpočátku realistickými motivy, které mu ji reprezentují. 
Poslední desetiletí se však jeho malířský styl výrazně proměňuje, osvobozuje se od reálného pohledu na krajinu a zdůrazňuje spíše její expresivní prožitek tvarový a barevný.

Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-04-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-04-brozura

Stáhnout

Kino Vlast

od 11.4.

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.