Aktuality

Novinky z kulturního dění

The Stringz a Tomáš Savka vystoupí v Národním domě

The Stringz a Tomáš Savka vystoupí v Národním domě

Pá 22.duben 2022

The Stringz je originální akustické trio složené z absolventů prestižních světových hudebních akademií a vedle interpretace klasické hudby se zaměřuje také na muzikálové a swingové hity v netradičních aranžích. Na koncertě, který se uskuteční 5. května 2022 v Národním domě ve Frýdku-Místku, vystoupí spolu s ním také muzikálový zpěvák Tomáš Savka.

Program koncertu bude velmi pestrý, a to doslova od klasiky až po swingové evergreeny. „Zazní jak autorské skladby našeho pianisty Alexandra Christianova, tak ryzí klasika - např. Suite No. 6 in D major pro sólové violoncello, ale také např. jeden z největších hitů Franka Sinatry - My Way,“ uvádí produkční manažerka The Stringz Eva Loskotová. „Vzhledem k nadcházejícímu májovému času budou na programu i některé známé zamilované melodie,“ doplňuje produkční.

The Stringz je jedním ze zásadních projektů popové houslistky Lucie Klasek, která získala řadu pracovních zkušeností v New Yorku, Londýně a Vídni a její oblibou je experimentování s hudebními žánry – především propojování prvků klasiky a moderní hudby. Ve spojení s úspěšným cellistou Ladislavem Mariašem a multižánrovým klavíristou Alexanderem Christianovem tvoří jasně rozpoznatelný celek, pro který je kromě akustické stránky důležitá také vizuální složka hudebního provedení. „Zásadní inspirace přichází s prostorem. Podle něj se vše dotváří. Každý koncert je originál. Je potřeba vždy navnímat prostředí, energii, posluchače, pro které budeme hrát. Pak se dotváří světla nebo videomaping – cokoli, co podtrhne hudební složku a emoce,“ uvedla v rozhovoru pro Kultura FM houslistka Lucie Klasek.

Náhodné není ani spojení akustického tria s hlasem Tomáše Savky – společným jmenovatelem je láska k muzikálu a swingu. Od první spolupráce, která proběhla již v roce 2018, se ke společnému vystupování rádi vracejí: „Tomáš je nejen excelentní umělec, ale také skvělý parťák a naše společné koncerty si naplno užíváme a doufám, že tuto pozitivní energii přenášíme i na posluchače v sále,“ dodává produkční The Stringz Eva Loskotová. 

Lenka Vašková

Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-03-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-03-titulka

Stáhnout

Kino Vlast

od 2810

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.