Aktuality

Novinky z kulturního dění

Oscarový večer v Kině Vlast

Oscarový večer v Kině Vlast

Út 05.březen 2024

Předávání Oscarů za rok 2023 se blíží! Naše kino si pro vás připravilo oscarový večer na pondělí 11. 3. 2024, tedy přímo v den předávání cen filmové akademie. Můžete se projít po červeném koberci, pustíme vám (očekávané) vítěze oscarového večera a kdo ví, třeba si budete moct potěžkat i samotného "plešouna". Již budeme vědět, jestli si Christopher Nolan odnese vytouženou oscarovou sošku za svůj atomový opus magnum. Oppenheimer sbírá jedno prestižní ocenění za druhým. Na svém kontě má Zlatý glóbus, britskou BAFTU, Critic Choice Awards a ovládl i ceny SAG (sdružení filmových a televizních herců). OPPIE je s 13 oscarovými nominacemi velkým favoritem večera. Kromě Nolana mají velkou šanci na úspěch i představitel hlavní role Cillian Murphy a představitelé vedlejších rolí Robert Downey Jr. a Emily Blunt. Dále v technických kategoriích za nejlepší hudbu, kameru, střih, výpravu, kostýmy, masky a nejlepší zvuk.

Dalším titulem, který má velkou šanci uspět je originálně pojatý film z období 2. světové války. Snímek Jonathana Glazera, ZÓNA ZÁJMU je příběhem jedné štastné rodinky, žijící v Osvětimi, a hlava rodiny je jen tak mimochodem nacistický velitel koncentračního tábora, který hraničí s jejich pozemkem. Zóna zájmu má 5 nominací včetně té za nejlepší film, nejlepší zahraniční film, režii, nejlepší adaptovaný scénář a nejlepší zvuk.

Užijte si oscarovou atmosféru ve vašem kině, těšíme se na vás!

 


Program/VSTUPENKY:

ZÓNA ZÁJMU 17:00

OPPENHEIMER 19:00

Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

kFM24-05-program

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

kFM24-05-titulka

Stáhnout

Kino Vlast

web zadní strana

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.