Program akcí

Program akcí

Aneta Langerová: Koncert s kapelou a smyčcovým triem

16
prosinec
Aneta Langerová: Koncert s kapelou a smyčcovým triem

Aneta Langerová: Koncert s kapelou a smyčcovým triem

Ne | 19.00
Kino P. Bezruče

Aneta Langerová www.langerovaaneta.cz je osobitá česká zpěvačka a hudebnice. Záhy po vítězství v soutěži Česko hledá SuperStar se stala jednou z nejpopulárnějších českých zpěvaček. Být interpretkou jí ale nestačilo. Ve snaze o ryzí autenticitu se vydala na cestu k psaní vlastních písní.

Autorský potenciál jí jako první pomáhal objevit Michal Hrůza. Po prvních nesmělých začátcích jej naplno rozvinula při spolupráci s klavíristou, hudebním skladatelem a producentem Jakubem Zitkem. Dva roky pracovali na písních, původní hudbě a textech. Pro inspiraci se vydali na Šumavu, kde objevili dnes již zaniklou osadu Na Radosti. To místo jim učarovalo a pomohlo jim přivést na svět album plné barevných obrazotvorných příběhů. Propracované aranže a osobitý zpěv Anety předznamenaly úspěch u fanoušků i kritiků. Ze čtyř nominací Akademie populární hudby - CENY ANDĚL 2014 proměnila všechny v andělské sošky a třikrát uspěla ve fanouškovské anketě Žebřík 2014. V roce 2015 získala cenu Anděl za videoklip k písni Tragédie u nás na vsi a ocenění zpěvačka roku v anketě Žebřík.

Na jaře 2016 vyšlo album Na Radosti na vinylu.

Aneta dosud vydala čtyři řadová alba: Spousta Andělů, Dotyk, Jsem a Na Radosti. V roce 2011 si splnila sen, když se vydala na akustické turné Pár míst, na kterém jí doprovodilo smyčcové trio.

22. září 2017 vyšlo DVD a CD “Na vlně radosti” s živým záznamem koncertu v pražském Foru Karlín, kterým zpěvačka na konci roku 2016 oslavila dva roky “Na Radosti”.  

Věnuje se i dalším aktivitám. Každý rok pomáhá čistit řeku Sázavu a téměř 10 let byla patronkou projektu Světluška. Ztvárnila hlavní roli ruské básnířky Anny Barkovové v historickém filmu "8 hlav šílenství", který měl premiéru 12. října 2017, vyzkoušela divadlo i tanec a spolupracovala s řadou uznávaných osobností.

 

Aneta Langerová pokračuje v koncertování.

 

"Koncerty jsou pro mě nádherný zážitek. Jsem obklopena lidmi, se kterými je mi opravdu dobře. Dlouho jsem je hledala a věřím, že naše souznění je na pódiu znát. Stejné souznění panuje i v zákulisí. Každé setkání s fanoušky nás nabíjí neskutečnou energií. Snažíme se tu radost lidem vracet,” popisuje Aneta.


O tom, že se Anetě a její kapele daří rozdávat radost ve vrchovatých doušcích, svědčí bouřlivý potlesk na závěr vyprodaných koncertů a také na DVD a CD “Na vlně radosti” s živým záznamem koncertu v pražském Foru Karlín, které vyšlo 22. září 2017.


DVD a CD “Na vlně radosti” zachycuje nejen koncert, ale i atmosféru celého turné, během něhož Aneta s kapelou a smyčcovým triem navštívila desítky českých a slovenských měst.

Na koncertech Anetu doprovází kapela a smyčcové trio. Vedle písní z posledního alba nebudou chybět i starší skladby v nových aranžích a také poslední singl Hvězda.

Foto:  Olga Špátová


  • Vstupné 490 Kč

Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-03-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-03-titulka

Stáhnout

Kino Vlast

rss vlast 143

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.