Program akcí

Program akcí

Architekt F-M: Studentské projekty 2

13
říjen
Architekt F-M: Studentské projekty 2

Architekt F-M: Studentské projekty 2

St | 15.00
budova bývalé Moravia banky

Jak je možné spojit dvě města? Jak je možné zacelit rány v městské tkáni po divoké přestavbě?

Frýdek-Místek nejen, že tvoří několik měst a vesnic, ale velké části z nich byly zbořeny, aby mohly být znovu postaveny. Součástí nové výstavby jsou i parcely dosud nezastavěné, na které si ještě nikdo netroufl. Jako například parkoviště na ulici Pivovarské v Místku. Obrovská plocha v nejlukrativnější části města, přesto zůstává využita ekonomicky nesmyslným způsobem – jako parkoviště. Přitom by zde mohly stát domy.

Jak by mohlo zastavění parcely vypadat, ilustrují studentské projekty z Fakulty architektury Vysokého učení technického v Brně, které zpracovali studenti a studentky pod vedením Jiřího Marka. Své práce rozvíjeli i na víkendovém workshopu přímo zde ve městě. Výsledkem je několik pohledů na možnou zástavbu parcely, ale i na odvěký problém souměstí — jak je dále a hlouběji propojovat. Jedna z odpovědí je pomocí institucí, které mají celoměstský význam. Knihovna je takovou institucí, navíc vhodnou do centrální části města. Studenti se tak vypořádali s klasickým architektonickým zadáním — městský dům s živým parterem.

Každý pracovní den od 7. 10. - 29. 10. od 15 do 18 hodin.

Vstup zdarma


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-03-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-03-titulka

Stáhnout

Kino Vlast

od 2810

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.