Program akcí

Program akcí

RADŮZA | VYPRODÁNO

19
květen
RADŮZA | VYPRODÁNO

RADŮZA | VYPRODÁNO

Čt | 19.00

Radůza vydala 11. března 2022 nové album Nebe je odemčené, které je neplánovaně dvojalbem. První disk kompletu nazvala Kerosin a druhý Nezhasínej.

Kerosin natočila v duu s jejím dlouhodobým spolupracovníkem – kytaristou Josefem Štěpánkem. Radůza tentokrát nechala akordeon stranou a doprovází se na banjo a ukulele, na něž začala hrát právě během lockdownu.

K nahrání druhého disku kompletu Nezhasínej, již Radůza přizvala další muzikanty. Spolu s Josefem Štěpánkem si zahráli s Milošem Dvořáčkem (bicí), Janem Steinsdorferem (klavír, klávesy) a Janem Lstibůrkem (basová kytara). Duet Dobrý lidi nazpívala s legendou českého bluegrassu Robertem Křesťanem. Vzdávají v něm hold všem lidem, kteří umějí podat pomocnou ruku, jak to mnohokrát zažila i sama Radůza.

Textařsky je dvojalbum Nebe je odemčené nejotevřenější a nejniternější Radůzin počin.


Její umělecká dráha připomíná některé „pohádkové" životopisy. Na ulici ji v roce 1993 objevila Zuzana Navarová a již tři dny na to zpívala ve svatyni českých zpěváků, v pražské Lucerně. O pár týdnů později zde pak triumfovala jako „předskokanka" slavné americké písničkářky Susanne Vega, o šest let později měla stejnou čest při koncertě Mikea Oldfielda. Od té doby vydala řadu velmi úspěšných sólových alb, která bez jakékoliv reklamy lámou rekordy v prodejnosti, získala několik zlatých Andělů a bodovala také v anketě Zlatý slavík.  Díky své jedinečnosti a originálním písním, čerpajících především z české tradice, zaujala i publikum v zahraničí, například Polsku a ve Francii.


Vstupné:

390 Kč v předprodeji | 440 Kč na místě


Koncert mimo předplatné | délka cca 90 min.

cover 2album Raduza 2022


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-04-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-04-brozura

Stáhnout

Kino Vlast

od 11.4.

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.