Program akcí

Program akcí

Transky, body, vteřiny | předplatné Ostravská divadla

21
říjen
Transky, body, vteřiny | předplatné Ostravská divadla

Transky, body, vteřiny | předplatné Ostravská divadla

Čt | 19.00

 *Přeložené představení z  12. 1. 2021.



Autor a režie: Tomáš Dianiška

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a psychopatických diktátorů, neklidem zmítaná země zrodila hrdinku. Byla jí Zdena. Mocná princezna zocelená žárem olympiád. Tretry, vášeň, nebezpečí. Její odvaha změní svět. Co na tom, že jí pod nosem raší tmavý knírek - hlavně když na běžecké dráze trhá rekordy. Brzy se stane miláčkem Československa a celého atletického světa. Ale ti, které nechává za sebou, se začnou pídit po příčinách jejího úspěchu. Nová hra Tomáše Dianišky inspirovaná skandálním osudem československé atletky, rodačky z nedalekého Paskova, jejíž sportovní úspěchy byly vymazány z naší novodobé historie.

Režisér a dramatik Tomáš Dianiška na osud hlavní hrdinky nahlíží optikou bizarního sitcomu, která je jeho tvorbě vlastní. K autorskému divadlu inklinoval již v průběhu studia DAMU. Po absolvování katedry činoherního herectví dostal angažmá v libereckém divadle F. X. Šaldy, kde začal psát a s kamarády vytvářet vlastní inscenace, které byly realizovány mimo dramaturgický plán oblastního divadla. Jeho tvorba je doslova inspirována životem. Většinou životem lidí, které nemá každý z nás v podvědomí, přitom v rámci našich dějin byli důležití, jen se o nich nemluví, tak jako o Zdeně Koubkové.

Účinkují: Jakub Burýšek, Pavla Gajdošíková, Markéta Matulová, Vojtěch Říha, Milan Cimerák

Délka představení: 1 hodina 40 minut

Vstupné: 280 Kč v doprodeji


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-03-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-03-titulka

Stáhnout

Kino Vlast

od 2810

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.