Program akcí

Program akcí

Via vitae Comenius | př. sk. Chrámové koncerty

18
září
Via vitae Comenius | př. sk. Chrámové koncerty

Via vitae Comenius | př. sk. Chrámové koncerty

So | 18.00

*Přeložení koncert z 26. 5. 2021.


V roce 2020 jsme si připomněli 350. výročí od úmrtí jednoho z největších českých myslitelů, filosofů a spisovatelů, který je považován za zakladatele moderní pedagogiky a vysloužil si svým dílem přízvisko Učitel národů.

K této příležitosti vznikl spolu s Jitkou Baštovou nový hudební pořad, jenž plynule propojí hudbu se slovem. V pořadu zazní tvorba přibližující dobu jeho života od A. V. Michny z Otradovic, J. Dowlanda, D. Scarlattiho, N. Valleta, L. Boëllmanna, J. Macka, J. Pachelbela, J. S. Bacha, J. Haydna, J. Ganzera a dalších autorů. Vybraná hudba navazuje na množství citátů i významných životních momentů J. A. Komenského.

Dobová hudba je podána v moderním pojetí nástrojového obsazení, v netypickém souznění koncertního akordeonu a loutny. Sólové kompozice jsou vybrány tak, aby zachovaly historický rámec pořadu, ale zároveň předvedly technicky náročnější a vyspělejší party obou umělců.


Účinkují:
Jitka Baštová - akordeon
Jindřich Macek - loutna

Vstupné: 180 Kč plné vstupné / 150 Kč senioři, studenti a ZTP/P


Další informace o předplatném na sezónu 2021 najdete zde.


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-03-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-03-titulka

Stáhnout

Kino Vlast

od 2810

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.