Program akcí

Program akcí

Vzpomínkový večer | beseda s pamětníky

03
listopad
Vzpomínkový večer | beseda s pamětníky

Vzpomínkový večer | beseda s pamětníky

Pá | 17.30

Vstup na vzpomínkovou besedu i na promítání filmu Drvoštěp je zdarma. Pro rezervaci míst je možné využít Turistická informační centra, recepci Národního domu či pokladnu Kina Vlast během běžných otvíracích hodin. Obdržíte vstupenku s konkrétním sedadlem, kterou se prokážete při vstupu do sálu. Rezervace míst on-line není možná.

V roce 2003 město Frýdek-Místek dokončilo rekonstrukci bývalého kina Vlast na zařízení, které nikdy nemělo, a které si jeho občané již dávno zcela zasloužili. Tato Nová scéna Vlast neplnila pouze jednu funkci, v objektu se konaly divadla, dětská divadélka, výstavy, projekce filmů pro děti a mládež či projekce filmového klubu. Nová scéna Vlast si kladla za cíl splnit nejméně na dvacet let požadavky veřejnosti i účinkujících na podobný multifunkční kulturní stánek.

20 let od znovuotevření letos uplynulo, proto jsme se rozhodli uspořádat vzpomínkový večer, během nějž, spolu s hosty, kteří u tohoto stáli, v besedě zavzpomínáme na dobu před 20 let. Oslavíme toto jubileum a připijeme si na dalších, minimálně 20 let Kina Vlast.

Vzpomínkového večera se zúčastní promítač Jan Blizňák, předseda filmového klubu Frýdek-Místek Petr Korč, tehdejší ředitel Národního domu Jan Krulikovský, tehdejší správce budovy Aleš Najman a technik Petr Šlechta.

V 19.30 po besedě promítneme československý němý film Karla Lamače z roku 1922 DRVOŠTĚP s živým klavírním doprovodem Ladislava Kokesche.

VSTUP ZDARMA


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-04-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-04-brozura

Stáhnout

Kino Vlast

web zadní strana

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.