Program akcí

Program akcí

Hals zu kurz / Divadlo Feste

15
listopad
 Hals zu kurz / Divadlo Feste

Hals zu kurz / Divadlo Feste

Pá | 19.00

Program se koná k příležitosti 30. výročí Sametové revoluce. Projekt se uskutečňuje za finanční podpory Ministerstva kultury.

Nejnovější česko-německá inscenace podle námětu mladého rakouského dramatika Johannese Hoffmanna v dramaturgii Divadla Feste. Hra mimo jiné reflektuje události roku 1968 a také období Sametové revoluce v roce 1989.

Hals zu kurz je hra o přizpůsobivosti lidí, hledání sebe sama a osobní přináležitosti k určitému společenství. Konfrontace individuálního osudu se společností a regionem, který jednou patřil k východní Evropě, i když leží v Evropě střední. Protagonistka, která se připravuje na svůj vlastní konec, která se ptá, kým vlastně byla, kým je a co po sobě zanechala, slouží jako projekční plocha pro tázání po smyslu státu a národa, po podstatě evropských vztahů, zejména těch mezi Východem a Západem.

Kdo tu vlastně mluví? Je to ještě ONA, ta stará žena, nebo už za ni mluví hlasy jiných – názory a strachy, mediální ale i soukromé?


  • hrají Kristina Günther, Lucie Ingrová
  • režie Jiří Honzírek
  • Inscenace je titulkovaná, její dvojjazyčnost tedy není divákům na překážku


Vstupné: 50 Kč


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-04-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-04-brozura

Stáhnout

Kino Vlast

od 11.4.

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.