Program akcí

Program akcí

Carl Peterson & Adolfo Alejo & Edita Adllerová | př. sk. Kruh přátel hudby

31
říjen
Carl Peterson & Adolfo Alejo & Edita Adllerová | př. sk. Kruh přátel hudby

Carl Peterson & Adolfo Alejo & Edita Adllerová | př. sk. Kruh přátel hudby

Čt | 19.00

Nádherný a poutavý koncert se skladbami N. Paganiniho, A. Dvořáka, V. Montiho a dalších nejznámějších skladatelů vám zahraje houslový virtuóz Adolf Alejo a švédský klavírista C. Petersson. Hudbu obohatí zpěvem významná česká mezzosopranistka Edita Adlerová. V jejím podání zazní skladby A. Dvořáka (árie Rusalky, Largo z Novosvětské, Cigánské písně), G. Bizeta (árie Carmen Habanera), C. Francka (Panis Angelicus) a dalších. Koncert uslyšíte s průvodním slovem Carla Peterssona v českém jazyce.

Klavírista Dr. Carl Petersson se narodil roku 1981 v Lundu (Švédsko) a vyrostl ve švédském Helsingborgu. Po absolvování základního hudebního vzdělání studoval na Královské dánské hudební akademii v Kodani a pod vedením Prof. José Ribery absolvoval obory klavíru a klavírní pedagogiky. Adolfo Alejo je mexický houslista, který koncertuje napříč světem. Patří mezi houslovou špičku. Ve svém projevu se pohybuje mezi perfektním zvukem a vrozenou muzikálností s čistou technikou. Edita Adlerová je česká operní mezzosopranistka. Vystudovala Konzervatoř v Pardubicích. V roce 1991 absolvovala s rolí Carmen v divadle J. K. Tyla v Plzni a stala se nejmladší Carmen v historii české opery. Je držitelkou ceny Českého hudebního fondu.

Spojení těchto muzikantů je vzácné a Frýdek-Místek navštíví v rámci turné po České republice.

Účinkují:

Carl Petersson – klavír

Adolfo Alejo – housle

Edita Adlerová – mezzosoprán


Vstupné 200 / 150 Kč senioři, studenti a ZTP / př. sk. Kruh přátel hudby

*Samostatně v prodeji od čtvrtku 19. 9.


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-03-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-03-titulka

Stáhnout

Kino Vlast

od 2810

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.