Program akcí

Program akcí

Jazz ve městě — všechny barvy jazzu

26
červenec
Jazz ve městě — všechny barvy jazzu

Jazz ve městě — všechny barvy jazzu

ČTVRTEK / PÁTEK / SOBOTA

Organ Trio

Ve svém varhanním triu si Libor přizval ke spolupráci vynikajícího pianistu a varhaníka Jakuba Zomera, jehož popularita u českého jazzového publika neustále stoupá, a o generaci mladšího bubeníka Václava Pálku, který má čerstvě za sebou studium v dánské Kodani a před sebou studium v New Yorku.

Libor Šmoldas Organ Trio vás překvapí přívalem pozitivní energie, s níž hraje vlastní skladby, vycházející nejen z jazzové tradice, ale silně se opírající o blues, funk a soul šedesátých let. O charakteristický zvuk tria se starají kromě Liborovy kytary a skvěle zvládnutých bicích především autentické varhany Hammond B3, nástroj dobře známý širokému spektru milovníků hudby, avšak v našich zemích málokdy k vidění a slyšení.

Skupina navazuje na více než sedmiletou existenci Libor Šmoldas Quartetu, se kterým Libor natočil tři desky,podnikl turné po USA, vystupoval na mnoha evropských pódiích a prestižních festivalech včetně Pražského jara.

Libor Šmoldas, Jakub Zomer, Václav Pálka

organ trio


-123minut

Žádný koncert není dvakrát stejný

„Minuty“ se vrátily na scénu!

Síla kapely spočívá především v živých energických koncertech, které jsou z velké části tvořeny improvizací. Propojují žánry jako soul, groove, jazz, blues, funky či world music.

A protože, jak sami říkají, nejsou porostlí mechem, jsou otevřeni i vlivům současné hudby. Na minutovský pelmel se nejen dobře tančí, ale jelikož jde o výjimečné muzikanty, dobře se na ně také dívá. Po koncertním návratu v předloňském a loňském roce si „Minuty“, jejichž hráčské umění hraničí s genialitou, vytyčili jasné cíle: získat ke svým stávajícím fanouškům i publikum, které je nezažilo, oslovovat svojí hudbou co nejpestřejší spektrum posluchačů, navázat na své úspěchy v Evropě, a především šířit svým uměním radost.

Jejich pilné zkoušení, stále častější koncertování a nadšení z opětovného hraní navíc směřuje k vydání nové desky. Kapelu tvoří trio uznávaných muzikantů; zpěvák, kytarista a autor písní Zdeněk Bína, baskytarista Fredrik Janáček a výjimečný bubeník Dano Šoltis.

-123minut předtím působili v letech 1996 - 2009, vydali pět alb a obdrželi cenu Anděl za Objev roku v roce 1999. Hráli na předních českých festivalech, vyprodávali kluby u nás i na Slovensku. Jako jedna z mála tuzemských kapel slavila úspěchy také v zahraničí, kde odehráli kolem dvou set koncertů v klubech a na festivalech (Holandsko, Polsko, Francie, USA nebo Anglie…).

Floex Presents A Portrait Of John Doe

Tomáš Dvořák (Floex) je český klarinetista, skladatel, producent a multimediální umělec. Vítěz ceny Anděl za rok 2019 v kategorii alternativa a elektronika.

Ve své tvorbě propojuje elektronickou a akustickou hudbu do svébytné atmosférické podoby. Vedle skládání hudby experimentuje nad rámec lineárních hudebních scénářů, vytváří interaktivní multimediální projekty nebo hudbu do her.

Vydal dvě alba Pocustone (2001) a Zorya (2011) a  EP Gone (2014). Oba tituly získaly několik prestižních ocenění nejen v České republice (3x Cena Anděl, Nominace na evropské ceny Qwartz, Nominace na Apollo a Vinyla Awards). Do mezinárodního povědomí se dostal díky soundtrackům k oblíbeným PC hrám Samorost II & III a Machinarium.

Portrait of John Doe

Vzrušující novinkou je spolupráce s Tomem Hodgem, reprezentovaná novou deskou A Portrait Of John Doe (2018).  Umělci v ní vytváří jinou úroveň synergie, kde se klasická hudba a avantgardní elektronika míchá do jedinečného organického universa.

Album bylo nahráno se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu a sbírá nejen skvělé recenze, ale uznání se mu dostává i skrze početné nominace na prestižní hudební ceny.

floex


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-04-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-04-brozura

Stáhnout

Kino Vlast

od 11.4.

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.