Program akcí

Program akcí

Miloslav Weigert: Vysoké Tatry | Vernisáž výstavy

07
srpen
Miloslav Weigert: Vysoké Tatry |  Vernisáž výstavy

Miloslav Weigert: Vysoké Tatry | Vernisáž výstavy

Pá | 16.00

Vernisáž výstavy

Srdečně zveme všechny příznivce umění fotografie na vernisáž spojenou s besedou. Miloslav Weigert blíže představí své záměry a zkušenosti z focení ve slovenských horách, součástí bude i promítání.



V dospívání ho ovlivnily knihy od anglického dobrodruha Ernesta Thomsona Setona, zakladatele Woodcraft Indians, dále knihy o táboření a hrách od Jaroslava Foglara a Miloše Zapletala. Fotografování je pro něj takové malé dobrodružství, nikdy přesně neví, kam dojde a jak to dopadne, prostě vyrazí například do lesa a vždy si něco k focení najde. Stále je v něm kus zálesáka z mládí, stále ho fascinují životní cykly v přírodě, nalézá něco krásného a nechce si to nechat jenom pro sebe. Ve svých fotografiích se snaží zachytit nějakou formu krásy, klidu a ticha, tepla či mrazu, čistoty, něžnosti, síly, velikosti. Hledá kontrasty barev, kontrasty tvarů, dramatičnost, tajemno, úhly pohledu, třetí rozměr.


Výstavu můžete shlédnout  3.-31. srpna v běžné otevírací době kina Vlast.



Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-04-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-04-brozura

Stáhnout

Kino Vlast

od 11.4.

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.