Program akcí

Program akcí

JAZZ VE MĚSTĚ

06
říjen
JAZZ VE MĚSTĚ

JAZZ VE MĚSTĚ

Pá | 19.00
Klub Stolárna

Dva večery hravé jazzové atmosféry v klubu Stolárna.


Pátek 6. 10. 2023

19.00 | BEHIND THE DOOR – 20. VÝROČÍ

Už nevídaných 20 let tahle partička objíždí české i zahraniční kluby a festivaly, přestože jsou teprve čerství třicátníci.

Behind the Door je instrumentální sexteto, se dvěma dechovými nástroji v čele, barevně zajímavou kombinací flétny a saxofonu. Jejich tvorba čerpá snad ze všech zákoutí hudby - nejčastěji jsou v ní slyšet inspirace fusion, latinjazzu, moderního jazzu, ale i smooth jazzu, nebo dokonce popu, folku, rocku, nebo vás může překvapit melodie velmi blízká vážné hudby.

Ladislav Muroň - příčná flétna / flute
Ondřej Klímek - saxofon (tenor, soprán) / saxophone (tenor, soprano)
Radim Přidal - kytara / guitar
Ondřej Valenta - piano, klávesy / piano, keyboard
Lukáš Čunta - baskytara / bassguitar
Matěj Drabina - bicí / drums


21.00 | Dan Bárta & Robert Balzar trio

DAN BÁRTA

Jeden z našich nejtalentovanějších, nejvšestranějších a nejuznávanějších zpěváků, držitel mnoha ocenění, včetně několikanásobného ocenění Akademie populární hudby „Anděl“. Většinu zahraničních koncertů však absolvuje s jazzovým triem Roberta Balzara (Balzar je také členem Illustratosphere a J.A.R.).

ROBERT BALZAR TRIO

Ryze akustický projekt založil v roce 1996 náchodský rodák Robert Baltazar a během posledních let si našel svůj vlastní originální tvar.


Robert Balzar - kontrabas
Vít Křišťan - piano
Kamil Slezák - bicí


Sobota 7. 10. 2023

19.00 | Frank Parker Groove Collective

Frank Parker – bicí
Mike Parker – elektrická baskytara
Slawek Pezda – saxofon

The Frank Parker Groove Collective, který vznikl v roce 2017 pochází ze Spojených států a Polska a každý člen nabízí svůj vlastní jedinečný styl a hudební interpretaci. Kapela předvádí své původní skladby a jazzové standardy s využitím různých elektronických efektů. Skupina The Frank Parker Groove Collective, která vystupovala nejen po celé Evropě, je připravena pokračovat ve své hudební cestě a předvádět muzikantské umění na té nejvyšší úrovni.

FRANK PARKER
Frank Parker má za sebou více než 20 let trvající kariéru jazzového hudebníka. Byl nominován na dvě ceny Grammy a jeho hudba zaznívá na desítkách alb. Frank vystupuje po USA, Kanadě, Jižní Americe, Evropě, Asii a Austrálii. Hrál na největších světových jazzových pódiích (kromě mnoha dalších na Jazzových festivalech v Severním moři, JVC a Monterey) s takovými významnými umělci jako Freddie Hubbard, Chris Potter, Randy Brecker, Benny Carter, Joe Lovano, John Patitucci, Nicholas Payton a mnoho dalších. Frank se narodil a vyrostl kousek od Chicaga, v 5 letech začal hrát na bicí a klavír. Získal stipendium na Western Illinois University, kde v roce 1995 promoval v oboru Music Business. Poté začal hrát na plný úvazek. V roce 1999 se Frank připojil ke Kurt Elling Quartet, se kterým procestoval svět a nahrál album „Man In the Air“ nominované na Grammy pro Blue Note.

Frank nyní žije v USA i v Evropě a v současné době vystupuje s Michalem Urbaniakem, Marcinem Pospieszalskim, Piotrem Baronem, Maciejem Fortunou a dalšími špičkovými umělci v regionu- s Mike Parker’s Trio Theory a jeho vlastním souborem The Frank Parker Trio/Quartet.


21.00 | Martin Chodúr a Kateřina Pospíšilová & JazzBanda

Sobotní večer zakončí unikátní spojení muzikantů, kteří jsou z našeho regionu, ale přesto jej daleko přesahují. Místním dobře známá kapela Katka & JazzBanda (kterou tvoří: Honza Kraut -Baryton saxofon, klarinet, Čenda Kraut – klavír, René Pyško -basa, kontrabas, Jan Tulej -bicí a Katka Pospíšilová – zpěv) přivítá ve Stolárně jako svého hosta Martina Chodúra, jenž je mimo jiné český zpěvák, textař, skladatel, multiinstrumentalista a vítěz První řady Česko Slovenské SuperStar. Můžete se tak těšit na hudební zážitek plný písní v podání Katky či Martina, ale i několik společných duetů.

MARTIN CHODÚR:
Martin Chodúr vydal během své hudební kariéry pět alb – čtyři autorská studiová alba – debutové album Let’s Celebrate (2010), Manifest (2012), Martin Chodúr 3 (2015), Tisíc a jedna noc (2021) a vánoční album Hallelujah Vánoční písně a koledy (2018). Poslední zmiňované album nahrál s Janáčkovou filharmonií Ostrava v čele s dirigentem Markem Prášilem. Čtyři zahraniční vánoční písně si sám otextoval a ke dvěma napsal aranžmá. Na album nahrál i slavnou píseň Leonarda Cohena Hallelujah, jež milují posluchači na celém světě. Martinova autorská tvorba vychází z pop-rocku. Dominantní jsou silné melodie naplno využívající jeho velký hlas a osobité poetické texty. Patrný je vliv umělecké tvorby 60. a 70. let a vliv filmové hudby.


Vstupenky v prodeji na www.kulturafm.cz, v pobočkách TIC F≈M, KC Frýdlant n.O., v hale Polárka a na místě.

Děkujeme partnerům akce:
SmVaK - Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava a.s.
Statutární město Frýdek≈Místek
Klub Stolárna
Jazz v Beskydech

Změna programu vyhrazena



VSTUPNÉ:

Dvoudenní: předprodej 550 Kč / na místě 700 Kč

Pátek: předprodej 350 Kč / na místě 450 Kč

Sobota: předprodej 350 Kč / 450 Kč


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

kFM24-05-program

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

kFM24-05-titulka

Stáhnout

Kino Vlast

od 9. 5.

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.