Program akcí

Program akcí

Paříž, Paříž… | výstava fotografií Agnieszky Cyranka-Pytlik a Dalibora Bednáře

26
září
 Paříž, Paříž… | výstava fotografií Agnieszky Cyranka-Pytlik a Dalibora Bednáře

Paříž, Paříž… | výstava fotografií Agnieszky Cyranka-Pytlik a Dalibora Bednáře

*Oba autoři nezávisle na sobě, v různých časových obdobích a rozdílnými technikami zpracování zachycují svůj pohled na Paříž, okouzleni městem na Seině. 


Polská výtvarnice Agnieszka Cyranka-Pytlik je absolventkou oboru malby na krakovské Akademii výtvarných umění (2013) a oboru umělecké fotografie na Slezské univerzitě v Katovicích (2010). Již 12 let žije a tvoří v Ostravě. Vedle malby se zabývá také fotografií zachycující architekturu měst a městských objektů. I zde je dominantní geometrická struktura s ostrými grafickými kontrasty uzavřená do černobílých obrazů. 

Dalibor Bednář využívá u snímků z Paříže plného políčka kinofilmu pro své vlastní příběhy fotografie. Bednářovy záběry jsou skutečně výsledkem soustředěného pozorování všedního života, avšak s jakousi zvláštní, nechtěnou lehkostí, jakoby autor dával těm obyčejným věcem (a příběhům) volný průběh, nechal je volně plynout dál, svou vlastní cestou. Jakoby nabízel další prostor k přemýšlení těm, kterým své fotografie předkládá k nahlédnutí jako dalším nestranným pozorovatelům, v jejichž myslích se pak rozvíjejí jiné příběhy všedních dnů. (z textu B.Rywikové)


Výstava je ke zhlédnutí do 30. 10. 2022 v běžné provozní době kina Vlast.


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-04-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-04-brozura

Stáhnout

Kino Vlast

web zadní strana

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.