Program akcí

Program akcí

PŘELOŽENO | Ostrava Brass Quintet | př. sk. Komorní koncerty

26
duben
PŘELOŽENO | Ostrava Brass Quintet | př. sk. Komorní koncerty

PŘELOŽENO | Ostrava Brass Quintet | př. sk. Komorní koncerty

Po | 19.00
Historický sál ZUŠ

*Hledáme náhradní termín koncertu


Soubor byl založen na jaře roku 1994 trombonistou Stanislavem Strouhalem a tubistou Miroslavem Pecháčkem jako Ostravská žesťová harmonie, název byl poté v roce 1999 změněn na Ostrava Brass Quintet.

Soubor interpretuje skladby všech stylových období od renesance až po současnost. V jeho dramaturgii jsou skladby O. Lassa, G. P. Palestriny, S. Scheidta, V. Otta, J. Pezela, H. L. Hasslera, K. Haranta, J. B. Lullyho, H. Purcella, J. S. Bacha, A. Corelliho, N. A. Rimského Korsakova a dalších autorů.

Od počátku své činnosti hrál soubor na zahajování hudebních festivalů (Janáčkův máj, Janáčkovy Hukvaldy, Festival Karla Ditterse v Javorníku a další), na vánočních koncertech v kostelích a na koncertech pro Kruhy přátel hudby po celé republice. V roce 2004 nahrál pro Český rozhlas Vltava několik skladeb, které byly odvysílány v pořadu Partitury. Velmi významným úspěchem byla účast souboru spolu s kolegy z jiných orchestrů jako základ festivalové Brass Harmony Ostrava na mezinárodním hudebním festivalu Brass Seans v roce 2005 v Bratislavě. O rok později pak vystoupil samostatně, na opětovné pozvání organizátorů tohoto festivalu, tentokrát s hodinovým programem na společném koncertě vedle hudebních veličin Evropy.

Soubor působil nepřetržitě od svého založení až do roku 2011, kdy byl na jaře pozván na Mezinárodní jazzový festival v Hranicích, kde vystoupil se swingovým programem. Po tomto koncertě byla činnost soboru na dva roky přerušena z důvodů velké pracovní vytíženosti jeho členů. Od roku 2013 opět soubor koncertuje.

Účinkují:

Pavel Hanslík – trubka
Michal Höpfler – trubka
Vít Jančálek – lesní roh
Stanislav Strouhal – trombon
Miroslav Pecháček – tuba


Další informace o předplatném na sezónu 2021 najdete zde.


Kultura ve Frýdku-Místku

Dáme vám vědět, co chystáme a proč u toho být!

Přihlaste se k odebírání Newsletteru Kultury F≈M a na váš email budou pravidelně chodit informace o divadle, koncertech, festivalech a společenských tématech, která hýbou Frýdkem-Místkem.

Ke stažení

Plakát

WEB-kFM24-03-plakat

Stáhnout

Předplatné

Předplatné Jaro 2024

Stáhnout

Kulturní program

WEB-kFM24-03-titulka

Stáhnout

Kino Vlast

od 2810

Stáhnout

Odkaz na akci byl zkopírován do schránky.